Ontdoe je huid van haar verdikte winterjas met Xminerals Gentle Peeling Cream!


Regelmatig peelen is een must als je je huid goed ontvankelijk wilt houden voor verzorgende producten. Vooral tijdens en net na de wintermaanden, waarin je huid door weersinvloeden zoals kou, sneeuw en gure wind is verdikt en extra droog is geworden, is peelen een onmisbare stap in je wekelijkse huidverzorgingsritueel. 
Het laat je huid ontwaken uit haar winterslaap en ontdoet deze van haar spreekwoordelijke verdikte winterjas!


Wat is peelen eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan voor je huid?
Peelen is iets anders dan scrubben. Bij een scrub gebruik je een product op basis van kleine scrubsubstanties (korreltjes) die op een ‘mechanische’ manier de dode huidcellen verwijderen. Peelen houdt in, dat je je huid regelmatig grondig ontdoet van het droge en verdikte laagje dode huidcellen door middel van een dieper werkende peelende werkstof, echter zónder mechanische scrubkorreltjes. Het verbeteren van het exfoliatieproces van je gezichtshuid en het zachter maken van de structuur  ervan, zijn niet de enige voordelen die een peeling je biedt. Je huid gaat er jonger van aanvoelen, frisser en gezonder uitzien. Bovendien stimuleert het regelmatig gebruik van een peeling de collageenaanmaak, waardoor je huid goed stevig en elastisch blijft aanvoelen en er jeugdig en veerkrachtig uitziet.

AHA’s en BHA’s, wat is het verschil?
We kennen allemaal wel de AHA’s, de Alpha Hydroxy Acids oftewel fruitzuren. Maar, wist je dat er ook BHA’s zijn, de Beta Hydroxy Acids oftewel salicylzuur? Wanneer gebruik je nu welke peelende werkstof? Het belangrijkste verschil tussen een AHA en een BHA is dat AHA’s in water oplosbaar zijn, terwijl een BHA in vet oplosbaar is. Deze unieke eigenschap van BHA zorgt ervoor, dat een BHA tot het vet in de poriën kan doordringen en de opeengehoopte huidcellen aan de binnenkant van de talgklier (die je poriën dus kan verstoppen) kan peelen. Een BHA is het beste als je een huid met puistjes en/of mee-eters hebt, terwijl een AHA beter werkt bij een door de zon beschadigde, verdikte of zeer droge huid die geen last heeft van onzuiverheden. Wat AHA’s en BHA’s echter beide doen, is het buitenste laagje dode huidcellen losweken, waardoor nieuwe huidcellen de gelegenheid krijgen om naar de oppervlakte te komen, hetgeen je huid een opvallend frisse en gladde uitstraling geeft.


Xminerals Gentle Peeling Cream, een effectieve mix van AHA’s en BHA
Milde peelingcrème die je huid op een zachte maar effectieve wijze ontdoet van dode huidcellen en die haar weer glad, fris en stralend voor de dag laat komen. Deze peelingcrème is geschikt voor alle huidtypes. De samenstelling bevat o.a. de AHA’s glycol- en amandelzuur in combinatie met salicyl- en melkzuur, die stuk voor stuk een effectieve peelende werking hebben op je huid. 

De samenstelling is rijk aan antioxidanten in de strijd tegen vrije radicalen, waaronder vitamine E, groene thee- en maca extracten en ginkgo biloba. Aloë Vera is vochtherstellend en kalmerend en calendula en vitamine A werken intensief huidregenererend. De toegevoegde Dode Zeemineralen voeden, remineraliseren en revitaliseren je huid. Als je deze peeling gebruikt, dien je je huid overdag, het hele jaar door, wel goed te beschermen met een breedspectrum zonnefilter.

Extra gebruikstips:
Breng de Gentle Peeling Cream ook wekelijks aan op ruwe huiddelen zoals ellebogen en knieën om ook deze gebieden mooi glad en zacht te maken.


Reacties

Populaire posts