Dode Zeemineralen en zeewier, rijke natuurlijke krachtbronnen voor een jeugdige huid


Zeewier is een opvallende trend die een blijver lijkt te worden. Dat geldt niet alleen in ‘foodie- en health lovers’-land, maar ook op het gebied van huidverzorging. Algen zijn uitzonderlijk rijk aan natuurlijke aminozuren, vitaminen, mineralen en sporenelementen en doen veel goeds voor je lijf, leden én huid! Hetzelfde geldt voor Dode Zeemineralen. Niet voor niets heeft Mineral Skin Cosmetics zowel algen als Dode Zeemineralen als belangrijkste basis ingrediënten geselecteerd voor haar diverse huidverbeteringslijnen en producten.
Zeewier bestaat voor het grootste gedeelte uit koolhydraten en bevat slechts 1% vet. Dit maakt het een heel energierijk voedingsmiddel met relatief weinig calorieën. Het is dan ook niet zo vreemd dat dit  een opvallende trend is. Zeewier is volgens trendwatchers ook dé blijvende voeding van de toekomst, omdat deze qua bron niet snel uitgeput zal raken. Het groeit namelijk relatief snel, heeft geen schaars zoet water nodig en het dus zit boordevol essentiële nutriënten. Steeds meer ‘zeewierboerderijen’ verspreid over de hele wereld duiken op.

Algen, onmisbaar voor belangrijke lichaamsprocessen
Algen hebben diverse voordelen voor een gezond lichaam en voor een jeugdige, vitale en mooie huid. Ze hebben de eigenschap om waardevolle bestanddelen van de zee zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen in hun cellen op te slaan. Deze zijn voor ons lichaam heel belangrijk, omdat ze diverse lichaamsprocessen stimuleren, regenereren én onderhouden. Het is letterlijk groene ‘zee power’ voor je huid in vele opzichten.

De Dode Zee, de grootste natuurlijke spa ter wereld

De Dode Zee is de grootste natuurlijke SPA ter wereld! Het zoute water en de modder in dit water bevatten maar liefst meer dan 35 verschillende, heilzame mineralen, spoorelementen en uitzonderlijk voedingsrijke algen. Deze 100% natuurlijke samenstelling heeft tal van therapeutische en huidverbeterende eigenschappen ten aanzien van het hydrateren, voeden, remineraliseren en vitaliseren van je huid.

De Dode Zee – al eeuwen geroemd om de weldadige werking

Verbazingwekkend hoe een plek op aarde,  genaamd de Dode Zee, zoveel vitaliteit kan brengen! Het water kreeg waarschijnlijk de naam omdat er, door de hoge concentratie van mineralen,  geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen (wel microscopisch). De Dode Zee ligt op de Syrisch-Afrikaanse breuk, in het verre verleden bij een enorme aardverschuiving ontstaan. Zeer oude aardlagen, rijk aan mineralen kwamen tevoorschijn. Zo ontstonden zoutwaterbronnen die een dal en een meer van 70 km lang en 17 km breed vormden, 400 meter onder de zeespiegel.


Ecologisch verantwoord

Het is niet toegestaan voor iedereen om mineralen uit de Dode Zee te halen. Voor het Israëlische gedeelte mag alleen het staatsbedrijf Dead Sea Works mineralen uit de Dode Zee halen en deze verspreiden onder cosmeticafabrikanten. Dit gebeurt zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijk.

Een wonderbaarlijk depot van mineralen

Het Dode Zeewater bevat maar liefst 33% mineralen, dit is de hoogste concentratie aan mineralen op aarde. De concentratie zout is zo hoog dat een mens er zonder moeite in blijft drijven. De Dode Zee bevat een hoge concentratie aan magnesium, calcium, kalium, broom, jodium en sulfaten in de natuurlijkste vorm. Deze mineralen zijn ook voor onze huid belangrijk, ze stimuleren de stofwisseling van de huidcellen en verbeteren het vermogen van de huid om langer vocht vast te kunnen houden. Door de moleculaire samenstelling van de mineralen kunnen ze in de huid doordringen en de cellen voeden.  Van de mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, komen de meeste voor in de Dode Zee, met name die mineralen, die nodig zijn voor een gezond celmetabolisme.

Verlichting bij o.a. eczeem, psoriasis en andere huidproblemen

Het zout van de Dode Zee droogt de huid niet uit, het tegendeel is zelfs het geval! De mineralen afkomstig van de Dode Zee treden op als katalysator of geleider om de vitamines optimaal te laten functioneren en de enzymen te activeren. Dode Zee mineralen kunnen bij eczeem, psoriasis en andere huidproblemen verlichting brengen. Een (extreem) vette of een (extreem) droge huid wordt voelbaar én zichtbaar verbeterd.  
Reacties

Populaire posts