Genieten van de zon én een mooie en gezonde huid behouden?
Dagcrèmes met SPF, een slimme én verstandige keuze!


Het is juni en de zon laat zich weer regelmatig volop zien! Hoogste tijd dus voor een update van je zonverzorging, want een hoogwaardige dagcrème met een voldoende hoge SPF is de komende maanden allesbehalve een overbodige luxe. Mineral Skin Cosmetics biedt diverse dagcrèmes met SPF, waarmee het op een verantwoorde wijze genieten van de zon én het behouden van een mooie en gezonde huid perfect te combineren is.

Straling is altijd en overal aanwezig. Het zijn met name de UVA- en UVB-stralen die onze aarde bereiken, mede afhankelijk van de invalshoek van de ozonlaag. Deze straling is niet zichtbaar, maar heeft wél effect als je je huid niet goed beschermt. Een SPF is dan onmisbaar!

Wat is een SPF en hoe werkt deze?

SPF is de afkorting voor Sun Protection Factor, oftewel zonbeschermingsfactor. De SPF in een zonnebrandcrème ofwel dagcrème met SPF verlengt het aantal minuten dat je van de zon kunt genieten zonder te verbranden. Wanneer je bijvoorbeeld zonder een beschermingsfactor na 10 minuten verbrandt, dan kun je met een product met een SPF 30 30 x 10 minuten (oftewel 300 minuten) in de zon verblijven zonder te verbranden. De mate en snelheid van verbranding is echter volledig afhankelijk van je persoonlijke huidtype en de zonkracht (want deze laatste verschilt per dag en zelfs per dagdeel). De één verbrandt zonder bescherming al na 5 minuten, een ander pas na een half uur of uur.

Het grote belang van een breedspectrum zonbescherming

Wanneer je huid regelmatig verbrandt door de zon, met name op een jonge leeftijd, dan geeft dit een groter risico op het ontstaan van huidkanker. Onbeschermde blootstelling aan UV-straling werkt tevens een vroegtijdige huidveroudering in de hand als spreekwoordelijke ‘schaduwzijde van de zon’. Omdat zowel UVA- als UVB-straling nadelige effecten kunnen hebben op je huid, is een zonneproduct met een breedspectrum qua zonnefilters dus onmisbaar. UVA-zonnefilters beschermen je huid tegen vroegtijdige veroudering en UVB-filters beschermen tegen verbranding.

Dagcrèmes met SPF, het beste van twee werelden

Wanneer je bewust een dag in de zon gaat doorbrengen, bijvoorbeeld op het strand, dan is een breedspectrum zonnebrandcrème voor je hele lichaam met een voldoende hoge SPF de beste keuze. Maar tijdens de zomermaanden liggen we natuurlijke niet allemaal de hele dag op het strand of in de tuin te zonnebaden. De zon is er echter wel voortdurend, ook al zie je deze niet altijd met het blote oog. Zelfs op bewolkte dagen is er straling die je huid beïnvloedt. Een dagcrème met een geïntegreerde SPF biedt je het beste van twee werelden. Je bent enerzijds dagelijks goed beschermd tegen de schadelijke straling van de zon, terwijl je huid anderzijds wordt verzorgd, gehydrateerd en gevoed met rijke  huidverbeterende ingrediënten. Mineral Skin Cosmetics biedt een ruime keuze aan diverse dagcrèmes met breedspectrum SPF’s, variërend van SPF 15 tot SPF 35. Je vindt ze via deze link.Reacties

Populaire posts