Droge winterhuid in de ban met de Hydro Glow Extra Rich Cream!


Een droge huid is een veel voorkomend probleem, met name tijdens de herfst-en wintermaanden. Een droge huid wordt veroorzaakt door een verminderde barrièrefunctie van de huid. Dit leidt tot vochtverlies en tot een vermindering van het vochtbindende vermogen. Een droge huid is namelijk niet in staat om lipiden (vetten) te binden, waardoor zij strak, oncomfortabel en trekkerig aanvoelt. De oorzaken van een droge huid kunnen zowel extern al intern zijn.


Externe factoren

Het dagelijks wegwassen van vitale lipiden door zeephoudende producten of te agressieve scrubs kan ervoor zorgen dat de huid geen vocht meer kan insluiten. Naarmate de droogte verder in de dieper gelegen huidlagen doordringt vermindert het transport van vocht binnen de dieper gelegen weefsels, omdat belangrijke vochtkanalen worden aangetast. Andere externe factoren zoals weersomstandigheden, UV-straling, een verkeerde huidverzorging of medicijngebruik kunnen de natuurlijke barrièrefunctie van de huid aantasten. Dit leidt tot een verhoogd vochtverlies via de huid. Vaak is het zo dat elke seizoensverandering ook een verandering in de conditie van je huid met zich meebrengt. Een droge huid tijdens het najaar en de winter is vaak één van de meest opmerkelijke veranderingen.

Interne oorzaken

Naast de bovengenoemde externe factoren kan de huid ook droger worden door diverse interne oorzaken. Hormonale invloeden zoals bijvoorbeeld zwangerschap en de overgang, waarbij de samenstelling van oestrogeen en testosteron in het lichaam verandert, kunnen ook een droge huid veroorzaken. Naarmate de huid ouder wordt, neemt het aantal talg- en zweetklieren in de huid af en dit vermindert het vermogen om zweet en lipiden te produceren. Hiernaast nemen het vochtgehalte en het vochtvasthoudende vermogen van de huid af. Dit alles leidt tot een de vorming van een droge huid die vaak trekkerig, strak en soms ook jeukend aanvoelt.

Herstel van de barrièrefunctie en het vochtvasthoudende vermogen

Een droge huid verliest haar vermogen om naar behoren te functioneren. De kans op beschadigingen (bijvoorbeeld door de winterzon) en vroegtijdige veroudering wordt groter. Tevens neemt het risico van infecties toe. Ook is het voor de droge huid onmogelijk om werkstoffen te binden. De droge huid wordt zo een regelrechte schietschijf voor tal van ongemakken. Een droge huid heeft daarom een dag- en nachtverzorging nodig die de huidbarrière en het verminderde vochtvasthoudende vermogen op een intensieve wijze herstelt.

"Een vochtarme huid heeft meer kans op beschadigingen en vroegtijdige huidveroudering."

De formule van de Hydro Glow Extra Rich Day & Night Cream is een intensief voedende 24-uurs crème, speciaal ontwikkeld voor de droge tot zeer droge huid. De crème is verrijkt met hydraterende Dode Zeemineralen en vitamine A en E. Hiernaast bevat deze wintercrème een cocktail aan natuurlijke plantenextracten. Dit zorgt ervoor dat de huid optimaal beschermd blijft tijdens gure weersinvloeden overdag en de huid zichtbaar én voelbaar herstelt en gevoed wordt tijdens de nachtrust. 

"De uitzonderlijk rijke en vollle Hydro Glow Extra Rich Cream is speciaal ontwikkeld voor de koude wintermaanden."

Heb jij ook extra last van een droge huid deze maanden? Vraag naar de speciale Hydro Extra Rich Cream en een dag- en nachtverzorging op maat bij een schoonheidsspecialist(e) bij jou in de buurt!

Alle formules van Bio Active Care by Mineral Care zijn er op gericht de huid bio actief te maken; dit wil zeggen de huid gezond maken en haar optimaal laten functioneren. Dit gebeurt door gebruik te maken van de juiste concentraties mineralen, planten extracten en bio peptides.

Reacties

Populaire posts