Hyaluronzuur, de krachtige ‘vochtmagneet’ voor een langdurig jeugdige huid! Hyaluronzuur is een huideigen substantie, die er onder meer voor zorgt dat vocht goed en vooral langdurig in je huid wordt vastgehouden. Een optimaal vochtgehalte is één van de belangrijkste eigenschappen van een jeugdig uitziende huid. Naarmate je ouder wordt verliest je huid echter aan deze belangrijke bouwstof en kan dus wel wat extra hulp gebruiken om mooi, vitaal en jeugdig voor de dag te komen.

Een huid die aan vocht verliest wordt minder stevig, zacht en flexibel. Dit kan komen door externe invloeden zoals het weer (o.a. UV-straling) en ons milieu. Maar ook met het verstrijken van de factor tijd verliest onze huid onvermijdelijk steeds meer van de natuurlijke substanties die haar stevig, jeugdig en veerkrachtig houden. Een rijpere huid wordt daardoor vaak minder soepel, zacht en volumineus dan de jongere huid. Hyaluronzuur is een populair cosmetisch ingrediënt, dat de strijd tegen de tekenen van vroegtijdige veroudering effectief aanpakt.

Over hyaluronzuur en je huid…


Hyaluronzuur is dus één van de natuurlijke substanties van je lichaam. Je vindt deze lichaamseigen bouwstof met name in je bindweefsel, epitheelweefsel, gewrichten en… ook volop in je huid! Daar zorgt het ervoor dat deze soepel, veerkrachtig, zacht en volumineus blijft. Naarmate je ouder wordt verliest je huid aan hyaluronzuur, wordt steeds vochtarmer en de eerste fijne lijntjes en rimpels zullen vaak onvermijdelijk ontstaan.

‘Spons-effect’ voor langdurig vochtbehoud en opvulling van rimpels en fijne lijntjes

Het bijzondere van hyaluronzuur is, dat het in staat is om vocht aan te trekken en dit langdurig in je huid vast te houden. In je huid bindt hyaluronzuur zich met het daar nog aanwezige vocht. Dit ‘spons-effect’ zorgt er vrijwel meteen voor dat je huid meer volume krijgt, dat je huidstructuur aanzienlijk gladder wordt en het resulteert in een visuele opvulling van fijne lijntjes en rimpels in je huid.
Wat kun je doen om het verlies aan hyaluronzuur effectief aan te vullen?
Om het verlies aan hyaluronzuur in je huid aan te vullen, is het raadzaam om dagelijks een product te gebruiken waarin deze werkstof zit. Veel anti-aging producten voor de huid bevatten hyaluronzuur. De kwaliteit, de moleculaire samenstelling en het percentage verschilt echter enorm. Om optimaal te kunnen profiteren van de unieke vochtbindende- en vochtvasthoudende eigenschappen van hyaluronzuur, kies je het best voor een hyaluronzuurproduct met een hoog percentage van deze ‘kampioen onder de vochtbinders’ en met een dusdanige moleculaire structuur, dat je huid er ook daadwerkelijk en dus effectief iets mee kan. Xminerals introduceerde recentelijk haar nieuwe Ultra Rich Hyaluronic Serum.  

Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum

Dit geavanceerde nieuwe serum heeft een uitzonderlijk hoog percentage van 4% én een vorm van hyaluronzuur die qua molecule dusdanig klein is gemaakt dat deze diep in je huid kan doordringen, daar waar je natuurlijk hyaluronzuurproductie ook plaatsvindt. Doordat je huid het zo diepgaand kan opnemen, heeft dit serum een langdurige werking in je huid en zal het resultaat ook veel langer aanhouden dan ‘normaal’ hyaluronzuur. Het zorgt voor een volumineuze, elastische en opvallend jeugdige huid. De toegevoegde vitamine C verheldert een doffe, oneffen teint en heeft een krachtige huidverjongende werking. Dode Zeemineralen voeden, remineraliseren en revitaliseren je huid. Geavanceerde peptiden zorgen voor de aanmaak van huideigen collageen, elastine en andere proteïnen, waardoor je huid zichtbaar en voelbaar voller en steviger wordt en dit bij dagelijks gebruik ook langdurig blijft!


Reacties

Populaire posts